Check onderstaande video’s om te zien waarom jij met Wijkie mee moet doen!

IK HEB GEEN ZONNEPANELEN

“In de app zie ik het als mijn buren met zonnepanelen hun (overtollige) groene stroom aan het stroomnet van mijn wijk leveren. Ook krijg ik een berichtje als er veel te veel groene stroom in mijn wijk geproduceerd wordt, en er zit een opwekvoorspelling in de app. Zo weet ik precies wanneer ik het beste de was kan doen, of mijn elektrische fiets op ga laden en Wijkies verdienen.

Verder hoef ik niks te doen, de app registreert alles voor me en geeft een duidelijk overzicht. Ik gebruik overtollige groene stroom die is opgewekt in mijn wijk. Duurzamer kan niet!”

IK HEB ZONNEPANELEN

“Met de app zie ik precies wanneer mijn panelen de meeste zon vangen en veel stroom produceren. Door dit inzicht, time ik mijn vaatwasser en probeer zoveel mogelijk van mijn eigen stroom op de piekmomenten te gebruiken. Maar het is lastig om alle groene stroom binnenshuis te houden.

Fijn dat de buren dan helpen met het verbruiken van deze stroom. De netspanning blijft dan laag, mijn panelen kunnen dan gewoon blijven opwekken, en de hele wijk heeft er profijt van.
Zo deel ik mijn energie!”

MEEDOEN ALS ONDERNEMER

“De smartphone-app is niet alleen gemaakt om stroompieken inzichtelijk te krijgen en gebruiken. Buurtbewoners kunnen er bij mij ook mee betalen. Erg leuk dat er steeds meer nieuwe vaste klanten bij komen. Functioneel stukje klantenbinding.”

“Bij ondernemers winkelen die mee doen doe ik graag. De ondernemers die meedoen laten zien dat ze idealen hebben, wat ze een bepaalde gunfactor geeft. Ik geloof echt in de wijkeconomie!”