Duurzame doeners

In 2016 is Groenewijkstroom opgericht. In januari 2019 hebben we onze naam verandert naar Wijkie | We Delen Energie.

Enpuls – onderdeel van netbeheerder Enexis – maakte in 2018 deze video over de eerste pilot in Sint Marten en Het Sonsbeekkwartier. Toen nog onder de naam Groenewijkstroom.

Energie-management in de wijk

Er verschijnen steeds meer zonnepanelen op daken van woningen en bedrijfspanden. Een duurzame ontwikkeling die de energiewereld ook voor uitdagingen stelt. Teruglevering van zonne-energie leidt namelijk tot extra netbelasting. Hiervoor zijn investeringen in zwaardere aansluitingen nodig en vaak ook een netverzwaring. Kosten die uiteindelijk door burgers moeten worden opgebracht.

Wijkie biedt een voordelig alternatief voor de traditionele netverzwaring en realiseert daarmee een grote Co2-reductie in de bebouwde omgeving. Met een datakoppeling tussen slimme-energiemeters van huishoudens maakt Wijkie het bestaande stroomnet slim. Via gepatenteerde algoritmes wordt de data van gebruikers in het lokale stroomnet onderling verdeeld en verrekend.

Sociale wijken

Dat Wijkie de energietransitie combineert met sociaal maatschappelijke behoeften in een wijk, maakt het Wijkie concept uniek.

Voor het gebruik van groene stroom die is opgewekt in de wijk, verdienen gebruikers Wijkies; de virtuele valuta van Wijkie. Huishoudens met zonnepanelen kunnen via de Wijkie-app hun ‘overtollige’ zonne-energie beschikbaar stellen aan de wijk, en verdienen daarmee Wijkies.

De Wijkies zijn te besteden in, en aan de wijk. Bij ondernemers, verenigingen, andere Wijkie-gebruikers en via de Wijkie-app kunnen er projecten voor de wijk mee worden financiert. Zo delen we de energie!

Luuk Wiehink

LinkedIn

Het ontstaan

Wijkie is opgezet door Luuk Wiehink en Roel Oortgiesen, twee Arnhemse ontwerpers. Samen met een heel team willen we de wijken nog groener en socialer maken! Doe je mee?​

Roel Oortgiesen

LinkedIn

Een selectie van onze klanten, partners en investeerders

Ook partner van Wijkie worden?

06 – 819 354 73 | hallo@wijkie.com

Wijkie wijken

Prijzen & Nominaties

Kvk innovatie top 100

Plaats in de top 100

Finale, 25 September

Enpuls

Winnaar, Flex Challenge

categorie; Solar Challenge 2018

Provincie Gelderland

Winnaar, Gelderland daagt je uit! Challenge

categorie; laagdrempelige energiemaatregelen 2018

Accenture Innovation Awards

Top 10 notering

categorie; Climate 2018

KIEMT

Finalist, Jan Terlouw Ambitieprijs 2018

Vakbeurs Energie

Winnaar, Energie Talent Award 2017

OndernemerLIVE

Finalist, beste Arnhemse Starter 2017